Kika

Steun een goed doel!
Met onze sport evenementen inspireren en motiveren we mensen tot een actieve en positieve levensstijl. Super Sport Events wil zich daarnaast maatschappelijk inzetten voor de gezondheid van kinderen. Helaas is het niet voor ieder kind van zelfsprekend om te kunnen sporten. Teveel kinderen lijden op dit moment aan een vorm van kinderkanker. Een vreselijke ziekte waar wij ons nauw bij betrokken voelen. Vandaar dat een deel van onze opbrengsten gedoneerd worden aan Kika. Dus boek je een evenement bij ons dan steun je ook dit goede doel!

Kika
KiKa (stichting Kinderen Kankervrij) werd in 2002 opgericht. In dat jaar stond het genezingspercentage onder kinderen al een tijdje stil op zeventig procent. Verschillende kinderoncologen waren ervan overtuigd dat dit percentage verder omhoog kan. We zijn nu elf jaar verder en er is goede hoop. De genezingspercentages stijgen jaarlijks met 0,5 tot 1 procent. Momenteel is het genezingspercentage 75%, maar er is nog meer winst te behalen.

kika kindje

 

 

 

 

 

 

 

KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Door steeds betere behandelingen krijgen de kinderen bovendien minder last van bijwerkingen en gevolgen. Hiervoor is echter veel geld nodig om onderzoeken te kunnen financieren.
Wil je meer weten over Kika, klik dan HIER!

Giro di Kika
Als extra actie zal Super Sport Events eind juni 2015 met een team deelnemen aan Giro di Kika. Een 6 daagse fietstocht door de Italiaanse Dolomieten, waarbij 995 kilometers en 16.000 hoogtemeters afgelegd moeten worden. Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kika. In de aanloop naar deze zware fietstocht zullen wij nog enkele sportevenementen en clinics organiseren, waarbij de volledige opbrengst naar Kika zal gaan!
Voor meer informatie over Giro di Kika klikt u HIER!