150 minuten sporten

150 minuten sporten

Dat sporten gezond is voor lichaam en geest weet iedereen! Vroeger was bewegen veel meer noodzakelijker dan tegenwoordig. We zijn veel mobieler geworden en kunnen steeds vaker dingen op afstand regelen. Hierdoor neemt het aantal zittende mensen zienderogen toe! Onze vrijetijdsbesteding is ook een stuk minder actief geworden ten opzichte van vroeger. Mensen zitten meer voor de TV of achter de computer en Ipad.

Welke invloed heeft dat minder bewegen nou op onze gezondheid en wat is de maatschappelijke waarde?

Uit onderzoek van de Queens Universiteit in Toronto (onder 2.324 mannen en vrouwen) is gebleken dat mensen die het minst bewegen het meeste kans maken op negatieve gezondheidseffecten! Daarnaast blijkt ook dat een gemiddelde volwassene op zijn minst 150 minuten per week intensieve fysieke inspanning (lees: sporten) nodig heeft om een positieve invloed uit te oefenen op deze gezondheidseffecten.

150 minuten sporten!! Dan praat je over 2,5 uur per week of twee sportclinics van Super Sport Events! 🙂
En een bijkomend voordeel….. met de clinics van onze topsporters inspireren wij uw personeel om ook zelf aan het sporten te gaan waardoor ze vanzelf fitter, vitaler, gelukkiger en dus productiever worden!

Wil je meer lezen over dit onderzoek? Kijk dan eens op de site van NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen).