Karsten Kroon

Wielrennen

Een goed team is goud waard!

Karsten Kroon is op 29 januari 1976 geboren in het Drentse Dalen. Op zijn dertiende werd Karsten lid van wielervereniging, WSV Emmen. Al snel bleek dat hij een enorm talent had dus de volgende stap kon niet lang uitblijven. In 1999 reed Karsten zijn eerste wedstrijd als prof bij Rabobank waar hij de eerste zes jaar van zijn carrière onder contract stond. Zijn grootste overwinning bij Rabobank was de etappe overwinning in de Tour de France van 2002 . Na een lange ontsnapping was hij in Plouay de snelste in de sprint.

In 2005 maakte Karsten Kroon bekend dat hij een tweejarig contract had getekend bij het Deense team CSC. Hier mocht hij meer voor eigen succes rijden. Achtereen volgend heeft Karsten Kroon daarna nog gereden voor Saxo Bank, BMC en wederom Saxo Bank waar hij eind 2014 zijn carrière afsloot.

Karsten Kroon was een allround renner die zowel in de klassiekers, op de kasseien en in de bergen goed uit de voeten kon. Hij heeft in alle drie de grote rondes de bergtrui gedragen en mooie resultaten behaald in o.a. de Ronde van Vlaanderen (4e in 2007) en de Amstel Gols Race (2e in 2009).

Nieuwe carrière
Tegenwoordig is Karsten Kroon actief als commentator bij Eurosport en geeft hij graag clinics en presentaties om mensen te motiveren en te inspireren met zijn topsport verleden. Karsten verteld graag over zijn ervaringen als wielrenner. Wat hij ervoor heeft moeten doen en vooral ook heeft moeten laten om de top te halen. Dat succes niet vanzelfsprekend is en tegenslag ook bij een topsporter hoort blijkt wel uit het feit dat hij gedurende zijn carrière 35 botbreuken op heeft gelopen.

Bent u benieuwd naar meer van zijn verhalen of wilt u een wielrenclinic volgen van Karsten?
Neem dan eens vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden!

wielrenclinic karsten kroon 1