Maarten Tjallingii

Wielrennen

Juni 2016, Maarten Tjallingii heeft zojuist zijn laatste koers gereden in de Ster ZLM Toer en zet op 38 jarige leeftijd een streep onder zijn actieve carrière als profrenner. Tjallingii staat bekend als positivist, een doorzetter, meesterknecht en hardrijder die menig peloton op het lint wist te zetten.
Na 20 jaar topsport heeft hij een indrukwekkend palmares opgebouwd met in 2006 de winst van de Ronde van België en een 3e plaats in de klassieker Parijs – Roubaix van 2011. In dienst van de Rabobank wielerploeg (tegenwoordig LottoNL-Jumbo) reed hij twee keer de Tour de France uit, twee keer de Vuelta en zes keer de Giro d’Italia!
Zijn laatste grote ronde reed Maarten dit jaar tijdens de Giro d’Italia met de start in Nederland en een doorkomst in zijn eigen woonplaats Arnhem. Hier wist hij voor een uitzinnig thuispubliek de blauwe klimmerstrui te veroveren en op die manier een waardig afscheid voor zichzelf te regisseren!

Zoals elke topsporter had Maarten ook de nodige tegenslag te verwerken. Door een valpartij en een breuk in zijn heup kon hij de Tour de France van 2012 niet uitfietsen. Een flinke domper maar tegelijkertijd ook een belangrijk moment in zijn carrière.
Door die valpartij ging Maarten Tjallingii eens kritisch naar zichzelf kijken en kwam hij tot inzicht dat hij alleen op 100% van waarde was voor zijn ploeg. Voelde hij zich wat minder en was de focus maar 80%, dan kon hij beter weg blijven uit het gedrang om valpartijen te voorkomen. Op die dagen spaarde hij zich achter in het peloton om later in de koers weer belangrijk te zijn voor de ploeg. Hij wist een negatieve ervaring dus om te zetten in iets positiefs! Een les voor de toekomst. Dit moment en vooral de interesse in het mentale aspect om op topniveau te kunnen presteren hebben Tjallingii geprikkeld om zich hier verder in te ontwikkelen.

Zijn kennis en ervaring als profrenner zet Maarten Tjallingii tegenwoordig in om als mental coach topsporters, maar ook bedrijven te coachen naar succes! Door middel van fietsclinics, presentaties, workshops en het vitaliteitsprogramma “The road to…” is Maarten in staat om het beste uit elk individu te halen!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met Maarten, neem dan eens vrijblijvend CONTACT op!