Bram Tankink

Wielrennen

Vraag willekeurige wielerfans wie zij de meest sympathieke renner van het profpeloton vinden en 9 van de 10 keer zal je Bram Tankink horen!

Bram “De Tank” Tankink (1978, Haaksbergen) begon zijn sportieve carrière als mountainbiker maar switchte in 2000 naar de weg waar hij achtereenvolgend voor Domo Farm Frites, Quickstep, Rabobank, Belkin en LottoNL Jumbo reed. Zonder grote overwinningen te behalen wist Bram Tankink zich in die 18 jaar als wielerprof toch op te werken tot één van de meest populaire en gewaardeerde renners van het peloton. Door zich te schikken in zijn rol als knecht heeft hij mooie successen behaald met zijn ploegen, waar hij vooral als wegkapitein een grote rol had in de teambuilding en het aansturen van jonge talenten.

Sinds November 2018 is Bram Tankink gestopt als actief renner en dat was een mooi moment om een eigen biografie uit te brengen. Geen spannend boek dat vol staat met dopingperikelen, maar het indrukwekkende verhaal achter de renner Bram Tankink. Zijn interesse voor duurzame energie heeft hem in 2017 op de mountainbike naar 5400 meter hoogte gebracht op het Annapurna Circuit in Nepal. De vervolgstap van profrenner naar promotor van duurzaamheid bij Brightlands Chemelot Campus was daarna een logische!

Naast dit serieuze onderwerp blijft Bram Tankink als liefhebber ook graag betrokken bij het wielrennen. Niet in het profcircuit maar door het geven van fietsclinics , presentaties en vitaliteitsprogramma’s voor het bedrijfsleven. Zijn ervaring als knecht en wegkapitein zet hij graag in om mensen te verbinden en in te laten zien dat je niet persé hoeft te winnen om succesvol te zijn.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met Bram Tankink, neem dan eens vrijblijvend contact op!