Atletiek clinic

De moeder der sporten
Atletiek is een sport die zo oud is als de mensheid.  De ‘moeder der sporten’, zoals atletiek ook wel wordt genoemd, bestaat eigenlijk uit drie onderdelen: lopen, springen en werpen.
Het aantrekkelijke aan atletiekbeoefening is dat het geen speciale vaardigheden vereist. Iedereen heeft immers van jongs af aan geleerd om te lopen, werpen en te springen.
Voor buitenstaanders heeft atletiek de naam een individualistische sport te zijn, maar niets is minder waar. De sport biedt mogelijkheden om zelfstandig aan persoonlijke doelen te werken, maar de gezamenlijke training, wedstrijden en competitiedeelname maken het juist een groot sociaal gebeuren.
Veel mensen gaan aan atletiek doen om samen met anderen, onder deskundige leiding, hun conditie te verbeteren. Het over en weer stimuleren, het contact binnen de groep en het samen bezig zijn met dezelfde sport zijn de voornaamste factoren om aan atletiek in verenigingsverband te doen.

Europees kampioene Nadine Broersen speelt hier graag op in met een leuke atletiek clinic. Bijvoorbeeld in de vorm van een 5-kamp of 7-kamp waarbij verschillende onderdelen zoals hardlopen, verspringen, hoogspringen en speerwerpen worden beoefend. Hierbij kan de nadruk worden gelegd op kwaliteiten die zowel in de sport als in het dagelijks leven van groot belang zijn om goed te presteren.

– Discipline
– Doorzettingsvermogen
– Concentratie
– Zelfvertrouwen
– (Mentale) kracht, techniek en souplesse
– Balans (fysiek en mentaal evenwicht)

atletiek clinic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentatie
Aansluitend geeft Nadine graag een presentatie over haar eigen ervaringen als topsportster. Hierbij kunnen ook onderwerpen zoals presteren, omgaan met tegenslag, allround en veelzijdigheid, doorzettingsvermogen, Olympische spelen of Just do it (Nike) aan bod komen. Kortom een uniek en veelzijdig programma onder leiding van één van de Nederlandse kanshebbers op eremetaal tijdens de Olympische spelen in Rio!! Een dag bovendien vol sport en plezier waarin iedereen zijn energie kwijt kan en verborgen talenten naar boven komen.


VOORBEELD PROGRAMMA

09:00 ontvangst met koffie en gelegenheid tot omkleden
09:30 voorstellen en presentatie van Nadine Broersen
10:00 aanvang atletiek clinic
12:00 einde programma

Heb je interesse in een leuke atletiek clinic twijfel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen voor de mogelijkheden en “Just do it”!

Voor meer informatie over Nadine Broersen klikt u HIER!