Nadine Broersen

Atletiek

Geniet van de dingen die je doet!

Nadine Broersen
Deze 24 jarige atlete behoort tot de top in de Nederlandse Atletiek. Na haar verhuizing van Hoorn naar het Brabantse Dongen begon Nadine op 9 jarige leeftijd haar sportcarrière  bij de lokale atletiekvereniging Atledo. Al snel blonk ze uit vanwege haar veelzijdigheid op de verschillende onderdelen en op 15 jarige leeftijd werd ze al uitverkoren tot beste sportvrouw van Dongen.

Haar prijzenkast begon al snel vol te raken, maar om de stap te zetten naar de echte top besloot ze begin 2007 over te stappen naar atletiekvereniging  Sprint in Breda. Op ongeveer hetzelfde moment werd ze gevraagd om op Papendal te gaan trainen bij de Meerkamp Talenten Selectie. Hier vond zij de professionele begeleiding die nodig was om met specialisten aan haar verschillende onderdelen te werken.

Dit resulteerde in een aantal Nederlandse titels op individuele onderdelen zoals het hoogspringen en speerwerpen, maar ook op de Nationale vijfkamp. Daarnaast  werd er ook flink aan haar internationale status gewerkt. Na een aantal internationale jeugdtoernooien, plaatste ze zich in 2012 boven verwachting voor de Olympische spelen in Londen.  Een droom kwam uit!

Ondanks al deze successen kende Nadine ook enkele tegenslagen. Na de Spelen in Londen nam ze deel aan het EK indoor in Götenborg waar zij helaas ten onrechte werd gediskwalificeerd.  Haar volgende grote toernooi was het WK outdoor 2013 in Moskou. Hier kwam ze op het eerste onderdeel horden ten val waardoor een topklassering onmogelijk werd. Desondanks werd ze door een ijzersterk vervolg in dit toernooi toch nog 10e van de wereld. Een teken van haar grote potentie en sterke mentaliteit.

Haar hoogtepunt
Het absolute hoogtepunt in haar nog jonge carrière vond plaats op 5 maart 2014 in het Poolse Sopot op de WK indoor. Hier werd ze  wereldkampioen op de vijfkamp!  Tevens  verbrak ze het Nederlands record hoogspringen en het Nederlands record op de vijfkamp. Iets wat ze zelf  nog voor onmogelijk beschouwde. Dankzij deze wereldtitel behoort ze nu terecht tot de wereldtop!!

Na een teleurstellende Olympische Spelen in Rio heeft ze de ambitie om in 2017 weer enkele topprestaties neer te zetten! Daarnaast wil ze graag haar ervaring als topatleet delen. Dit doet ze door middel van een leuke, leerzame atletiek clinic en een inspirerende presentatie over haar topsportleven!

Voor meer informatie over de mogelijkheden met Nadine Broersen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Nadine Broersen 1