Bob de Jong

Schaatsen

Bob de Jong

Bob de Jong
Bob is met afstand één van de meest ervaren schaatsers die ons land rijk is! Na een carrière van ruim 20 jaar is hij in februari 2016 op 39-jarige leeftijd gestopt als actief topsporter. In die jaren heeft hij een schitterend palmares bij elkaar geschaatst met als hoogtepunt het Olympisch goud van 2006 in Turijn op de 10.000 meter.

Hoe het begon
Als klein vierjarig jongetje zette Bob zijn eerste stapjes op het ijs. Toen hij al die schaatsers voorbij zag komen, wilde kleine Bob ook schaatsen hebben en dat bleek het begin van een mooie en lange carrière. In 1995 en 1996 werd hij twee jaar op rij Wereldkampioen Allround bij de junioren. In de daarop volgende jaren is Bob zich steeds meer gaan specialiseren op de lange afstanden, 5.000 en 10.000 meter. Dat leverde hem veel succes op met o.a. acht nationale titels, zeven wereldtitels, een karrevracht aan ander eremetaal en vier Olympische medailles!

Bob stond bekend als “De Diesel” maar is daarnaast ook een toonbeeld van professionaliteit! Tot op 39-jarige leeftijd heeft hij tussen de wereldtop geschaatst en dat is een unieke prestatie op zich. Tegenwoordig richt Bob zich op een maatschappelijke carrière waarbij hij ook clinics en presentaties voor het bedrijfsleven geeft. Onderwerpen als presteren op topniveau, het beste uit jezelf halen, coaching en doelen stellen zijn hem op het lijf geschreven.