André Ooijer

Voetballen

Verdediger André Ooijer bleek al op jonge leeftijd over veel voetbaltalent te beschikken. Als geboren Amsterdammer heeft hij de jeugdopleiding bij Ajax doorlopen, maar daar brak hij helaas niet door. Via Volendam en Roda JC kwam Ooijer uiteindelijk bij PSV terecht waar hij het grootste gedeelte van zijn loopbaan onder contract stond. Hij heeft daarnaast ook nog enkele jaren voor Blackburn Rovers en Ajax gevoetbald.

Gedurende zijn carrière werd André Ooijer zeven keer Kampioen van Nederland. Vijf keer met PSV en twee keer met Ajax. Verder won hij driemaal de Johan Cruijff Schaal en twee KNVB bekers. Tussen 1998 en 2010 speelde Ooijer 55 interlands voor het Nederlands Elftal. Hij behoorde tot de selecties voor de WK’s 1998, 2006 en 2010 en kwam ook uit op Euro 2008.

Zijn meest memorabele duel is de kwartfinale van het WK 2010 in Afrika toen hij al voor aanvang van de wedstrijd de geblesseerde Joris Mathijssen moest vervangen. André speelde een dijk van een wedstrijd en behaalde met het Nederlands elftal zelfs de finale van dat toernooi waarin nipt verloren werd van Spanje.

Door zijn winnaarsmentaliteit en doorzettingsvermogen heeft André Ooijer een schitterende carrière gehad en was hij een onmisbare schakel in de elftallen waarvoor hij speelde. Tegenwoordig is André als jeugdtrainer actief bij PSV en vervuld hij een commerciële functie binnen de club.

Wilt u graag meer informatie over een voetbalclinic of presentatie van André Ooijer? Neem dan eens vrijblijvend contact op!