Teambuilding

Teambuilding
We staan er vaak niet bij stil, maar er zijn enorm veel overeenkomsten tussen topsport en het bedrijfsleven. Ondernemen is namelijk ook topsport!
Een spits op het voetbalveld is afhankelijk van de voorzetten die hij krijgt van zijn medespelers voordat hij kan scoren. En zo is een succesvol directeur binnen zijn bedrijf voor een groot deel afhankelijk van de prestaties die zijn medewerkers leveren. Een goede teambuilding en samenwerking is van groot belang om het beste uit jezelf, je collega’s en het bedrijf naar boven te halen!

Succes is dus vaak gekoppeld aan een teamprestatie. Wie alleen egoïstisch met eigen succes bezig is, zal na verloop van tijd de waardering van zijn teamgenoten of collega’s verliezen.

“One man can be the star of a team, but one man cannot make a team”

teambuilding 1

Individuele prestaties
Er zijn ook bedrijven die juist graag de nadruk leggen op de individuele prestaties van werknemers. Binnen de topsport heb je hier veel voorbeelden van. Voor Judoka’s, boksers, atleten en vele andere sporters gelden uiteindelijk de individuele prestaties. Vergeet alleen niet dat die prestaties vaak tot stand komen doordat zij het juiste team van mensen om zich heen hebben. Fysiotherapeuten, trainers, materiaalmannen, doctoren, sponsoren. Allemaal zorgen ze ervoor dat een topsporter de juiste faciliteiten en mogelijkheden heeft om zich volledig te kunnen richten op die topprestatie!

Een sportclinic of lezing van een (individuele) topsporter is een leuke, sportieve en leerzame manier om hier meer inzicht in te krijgen. Hierbij zullen veel parallellen worden gemaakt met het dagelijks leven en de werkvloer.

Dus zoek je een leuke teambuilding activiteit, maar wil je eens wat anders dan een dagje vlotten bouwen….. Laat je dan inspireren door een sportclinic of lezing van onze topsporters en neem eens vrijblijvend contact met ons op!

Klik HIER als u direct door wil gaan naar ons aanbod van sportclinics!

teambuilding 3