Erik Dekker

Wielrennen

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden

Erik Dekker begon op achtjarige leeftijd met fietsen en was al vrij snel succesvol bij de jeugd. Op 22 jarige leeftijd behaalde hij als amateur een zilveren medaille op de Olympische spelen in Barcelona (1992) waarna hij zijn eerste profcontract tekende. Erik kende tijdens zijn carrière veel tegenslag door valpartijen en blessures, maar wist telkens sterker terug te komen. Pas op 30 jarige leeftijd begon hij op te vallen bij het grote publiek.

Erik beleefde zijn grote doorbraak tijdens de Tour de France van 2002 toen hij drie etappes won. In zijn laatste jaren als prof wielrenner won Dekker naast vier Tour etappes nog drie klassiekers, de Wereldbeker en in 2001 werd hij verkozen tot Sportman van het Jaar. Hiermee is Dekker de meest succesvolle Nederlandse wielrenner van de 21e eeuw. Na afloop van zijn actieve carrière trad Erik in 2006 als ploegleider in dienst bij de Rabobank wat later LottoNL-Jumbo werd.

Na negen jaar besloot Erik begin 2016 dit hoofdstuk af te sluiten en zich te richten op het coachen en inspireren van mensen uit het bedrijfsleven. Met zijn ervaring als knecht, kopman en coach is Erik Dekker de aangewezen persoon om mooie en boeiende parallellen te maken tussen topsport en bedrijfsleven. Vol enthousiasme, passie en een vleugje humor behandeld Erik thema’s als:

– Winnaarsmentaliteit
– Talentontwikkeling
– Doelen stellen
– Teambuilding
– Leiderschap
– Veerkracht (omgaan met tegenslag)
– Innovatie

Erik is ook te boeken voor wieler clinics en MTB clinics.
Voor meer informatie kun u vrijblijvend contact opnemen met ons.

erik dekker