Sanne van Paassen

Veldrijden

Sanne van Paassen (27-10-1988) is woonachtig in het Brabantse Vlierden. Haar ouders runnen hier een boerderij waar hard werken heel normaal is. Deze mentaliteit is haar met de paplepel ingegoten en komt in de topsport goed van pas!

In 2005 is Sanne van Paassen met steun van haar vader begonnen met veldrijden. Al snel bleek dat ze hier een groot talent voor had en veel wedstrijden won. In 2010 besloot ze met de hulp van sponsor Brainwash een eigen ploeg op te zetten. In het seizoen 2010/2011 resulteerde dit in de eindoverwinning van het wereldbeker klassement.

Wereldtop
Sanne behoort inmiddels tot de absolute wereldtop in het veld en haar ambitie is om binnen enkele jaren wereldkampioen te worden. In het seizoen 2013/2014 reed ze voor het team van Rabobank liv Giant, maar dat is vanwege een hardnekkige bovenbeen blessure geen succes geworden.

Na een jaar van revalideren reed ze in het seizoen 1014/2015 weer haar eerste wedstrijden voor het team van Boels Dolman. Het seizoen daarna heeft ze haar eigen ploeg opgericht met als doel om weer top 5 te rijden in het wereldbekerklassement. Met haar positieve instelling en doorzettingsvermogen kwam ze een heel eind, maar uiteindelijk heeft ze eind 2015 besloten een punt te zetten achter haar actieve loopbaan als veldrijdster.

Naast haar topsport carrière heeft Sanne van Paassen een grote passie voor gezonde voeding. Ze vind het hartstikke leuk om haar kennis over fietsen en voeding met anderen te delen. Haar enthousiasme en passie zorgen ervoor dat haar fietsclinics en presentaties een garantie zijn voor een super leuke en onvergetelijke dag!!

Belangrijkste prestaties
Eindoverwinning wereldbeker klassement seizoen 2010/2011
2 zilveren medailles op het EK Veldrijden in 2010 en 2013
2 bronzen (2010 en 2011) en 1 zilveren (2013) medaille op het NK Veldrijden
5x een top 10 klassering op het WK Veldrijden

Voor meer informatie over de mogelijkheden met Sanne van Paassen klikt u HIER!

sanne-van-paassen-2