Atletiek clinic van Nadine Broersen en Pelle Rietveld

Atletiek clinic van Nadine Broersen en Pelle Rietveld

Afgelopen weekend mochten we weer een enthousiaste groep mensen inspireren met een atletiek clinic van Nadine Broersen en Pelle Rietveld.

Atletiek vereniging Delta Sport uit Zierikzee had ons ter ere van hun 60 jarig bestaan benaderd voor een atletiek clinic van Nadine Broersen. De clinic was speciaal bedoeld voor de jeugdtrainers van de club. Omdat ook de jeugdtrainers van omliggende atletiek verenigingen uitgenodigd waren, hadden we een mooi groep van zo’n 20 trainers.

Nadine Broersen was als wereldkampioen indoor op de meerkamp de ideale persoon voor deze clinic. Daarnaast hadden we collega meerkamper Pelle Rietveld ook bereid gevonden om samen met Nadine deze clinic te verzorgen.
Uitgangspunt van de clinic was het bijscholen van de jeugdtrainers. Zij waren benieuwd hoe er in de top getraind wordt op met name de onderdelen horden, hoogspringen en verspringen. Deze nieuwe inzichten kunnen ze namelijk ook weer gebruiken in een trainingen voor de jeugd om ze zo beter naar een hoger niveau op te leiden.
Ondanks hun handicap (Nadine en Pelle waren beiden geblesseerd en konden dus niet actief deelnemen) wisten ze de deelnemers toch te inspireren met hun verhalen, ervaringen, tips en aanwijzingen tijdens de clinic.

Na ruim twee uur werd de clinic afgesloten met een lekkere lunch terwijl er gezellig nagepraat werd met Nadine en Pelle. Uiteraard werden er ook nog de nodige handtekeningen uitgedeeld en foto’s gemaakt, waarna iedereen weer vol inspiratie huiswaarts keerde.

Via deze link kun je nog een leuk filmpje bekijken van de atletiek clinic!

atletiek clinic met Nadine Broersen en Pelle Rietveld