Het belang van een goed ontbijt

Het belang van een goed ontbijt

Wist u dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is? Veel mensen onderschatten het belang van een goed ontbijt of slaan het zelfs over. Ik geef u graag een aantal goede redenen waarom u s’ochtends beter een boterhammetje extra kunt pakken.

Energiebron
Voeding is de belangrijkste energiebron van het lichaam. Vergelijk het maar met een auto die brandstof nodig heeft om te kunnen rijden. Als je geslapen hebt, heeft je lichaam een lange tijd geen brandstof gehad. Het is dus van groot belang om in de ochtend bij te tanken, zodat je die dag weer goed kunt functioneren. Koolhydraten uit een boterham of een stukje fruit zijn bijvoorbeeld een goede energiebron.

Belangrijk voor je concentratie
Als je s’ochtends naar je werk of naar school gaat is het belangrijk dat je geheugen goed werkt. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je je concentratie langer vast houdt. Ontbijt je niet, dan zullen je hersenen zich focussen op het zo lang mogelijk vasthouden van dat beetje energie wat nog in je lichaam zit. Hierdoor zal je sneller afgeleid zijn en heb je zelfs kans op hoofdpijn. Onderzoek heeft tevens uitgewezen dat je korte termijn geheugen slechter werkt als je niet ontbijt!

Op gezond gewicht blijven
Mensen die niet ontbijten zijn sneller geneigd om te gaan snoepen of de andere maaltijden uit te breiden. Om op een gezond gewicht te blijven is het belangrijk om je voeding goed over de dag te verdelen. Het ontbijt overslaan is dus geen goede manier om af te vallen!

Een goed humeur
Ontbijten zorgt ervoor dat je minder snel geïrriteerd raakt. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel en het insuline niveau op de juiste waarden blijven. Een gezonde bloedsuikerspiegel help je minder snel chagrijnig te worden.

Goed voor je relatie
Wat is er nou romantischer dan een ontbijtje op bed om te laten zien hoeveel je van elkaar houdt? Verras je geliefde dus met een lekker ontbijtje en geniet samen van het begin van de dag!

ontbijt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waaruit bestaat een goed ontbijt?
Het is belangrijk dat je tijdens het ontbijten goede koolhydraten binnenkrijgt, deze kun je bijvoorbeeld uit brood en fruit halen. Om een verzadigd gevoel te krijgen is het van belang om genoeg eiwitten binnen te krijgen en een beetje vet. Deze haal je bijvoorbeeld uit magere yoghurt, noten, magere kwark, kaas, ham en eieren.

Een voorbeeld van een gezond ontbijt is een ontbijt dat bestaat uit:

  • Een stukje volkoren brood met een plakje kaas of ham;
  • Een hard gekookt eitje;
  • Een stukje fruit zoals een banaan of appel;
  • Een glas melk of sinaasappelsap of een kopje koffie.

Topsportontbijt
Super Sport Events speelt graag in op het belang van een goed ontbijt. Topsporters hechten namelijk veel waarde aan een goed ontbijt. Via een uitgebalanceerd voedingspatroon krijgen zij de juiste brandstof binnen om topprestaties te kunnen leveren. Om die reden hebben we het topsportontbijt als special event opgenomen in ons aanbod.

Kort samengevat is dit een ontbijtsessie met een topsporter voor een energieke start van de dag. Tijdens dit ontbijt is er ruimte om te brainstormen met de topsporter over belangrijke thema’s die zowel binnen de topsport als binnen het bedrijfsleven spelen.

Bjorn van de Langenberg -oprichter Super Sport Events-