Boksclinic met Esther Schouten

Boksclinic met Esther Schouten

Het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties heeft afgelopen dinsdag 8 september voor een aantal management assistentes een coaching traject afgesloten. Deze afsluitende dag had als thema “leer je eigen grenzen kennen”. Alle deelnemers hadden voor zichzelf leerdoelen opgesteld zoals: Voor jezelf opkomen, sterk in je schoenen staan, nee durven zeggen, omgang met andere mensen en verantwoordelijkheid nemen.

Om dit onderwerp kracht bij te zetten werd Super Sport Events gevraagd om er een sportclinic aan te koppelen. Na een kort overleg was al snel duidelijk dat 5-voudig wereldkampioen boksen, Esther schouten de ideale persoon was.

Boksclinic met Esther Schouten
Afgelopen dinsdag stond Esther dus voor de groep om een inspirerende boksclinic te geven. Met een aantal oefeningen gaf Esther aan dat je mentale gevoel heel dicht bij je fysiek ligt. Is iemand emotioneel uit balans? Dan uit dit zich ook fysiek. Men kan dan bijvoorbeeld moeilijker op een been balanceren, omdat het lichaam niet in balans is. Door een keer diep te ademen en je adem laag te houden, sta je veel steviger op de grond. En zo waren er nog veel meer dingen die Esther met behulp van haar boksclinic heeft kunnen verklaren. Ze heeft onder andere gepraat over het aangeven van grenzen, weerstand geven en communiceren. De clinic werd afgesloten met een algemene evaluatie. Wat hebben de vrouwen geleerd? Wat viel ze op? Hebben ze hun doel bereikt? Hier werd positief over gepraat met veel positieve punten. Het waren een paar inspirerende uren, waarin iedereen zich had vermaakt!

Er zijn helaas geen foto’s beschikbaar van de clinic, omdat de deelnemers veel waarde hechten aan hun privacy.

esther schouten