Brabant voorspelt

Brabant voorspelt

#Brabant voorspelt
Dit was het thema van het eerste SX Wielercafé dat ik op 2 januari organiseerde in Eindhoven. Wat half november begon als een idee is in 5 weken tijd uitgegroeid tot een uitverkocht evenement met ruim 250 bezoekers!

In een week tijd had ik de organisatie rond met SX en het Centre Court Café als toplocatie en profrenners Bram Tankink, Karsten Kroon en Laurens Ten Dam als avondgasten. Vervolgens is het snel gegaan met de kaartverkoop. In de tussenliggende weken heb ik de puntjes op de i gezet door wielerzaak Cycletrend te benaderen voor de aankleding van het café, verzamelaar Henk Theuns showde 150 schitterende wielershirtjes door het hele pand en de “One Night Band” zorgde voor de muzikale omlijsting.

brabant voorspelt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk valt of staat zo’n avond met een goede presentator die de juiste vragen weet te stellen en de renners enkele prikkelende uitspraken en anekdotes weet te onttrekken. Met Sander Kleikers hadden we daarvoor de juiste man in huis. Sander is presentator en commentator bij de Limburgse zender L1 en heeft o.a. de Amstel Gold Race en de vier keer de Tour de France in zijn portfolio. Op zijn website www.sanderkleikers.nl schreef hij het volgende mooie verslag over het wielercafé!

Over de grens
In de miezer razen de auto’s aan ons voorbij. We hebben een lekke band. Een kilometer op de velg doorgereden om nog enigszins veilig de band te kunnen verwisselen. Ik laat het vuile werk aan Karsten over. Ik zorg voor het licht middels het zaklampje van mijn telefoon, ook belangrijk. Als een volleerde mecanicien vervangt Kroon het wiel en vervolgen we onze weg. ‘De eerste anekdote van de avond is alvast binnen’, denk ik.

In SX in Eindhoven (voormalige glasfabriek van Philips) wachten 250 gasten op ons, inclusief de dorstige Laurens en Bram, die dan al de eerste Leffe Blondjes achterover slaan. ‘Mijn eerste goede voornemen van het jaar nu al naar de gallemiezen’, aldus de Tank. Misschien begint hij, net als Laurens ook wel aan zijn laatste seizoen. Hij zou een biertje laten staan, maar op deze avond van de wielervoorspellingen toch maar weer overgegeven aan het genot. Heeft ie verdiend, na een zware moutainbike-training die dag.

Smakelijk vertellen ze over hun ervaringen samen. Kroon is al een jaar gestopt als professioneel coureur, Tankink en Ten Dam volgen na dit seizoen. ‘Maar nu ik hier weer sta, weet ik het zo net nog niet’, zo zeggen ze allebei op het podium van het SX Wielercafé. ‘Hebben we nieuws?’

Het is mijn eerste optreden als presentator in Brabant. Toch even wennen, het publiek kent me hier minder goed. En dus tast ik af.
Maar met de hilarische verhalen van Lau, Karsten en Bram gaat alles op deze avond vanzelf. De verwachtingen van de mannen op het thema “Brabant voorspelt”: ‘Cancellara komt niet meer terug op zijn oude nivo, Boom gaat het ook niet meer redden. Tom wordt geen kopman in de Tour (dat wordt Barguil), maar gaat hoge ogen gooien in Rio en het WK in Qatar is een gotspe.

Het wielerjaar 2016 begon met een bandenwissel, prachtige anekdotes en een mooi wielerpubliek in Eindhoven. Mijn tripje als presentator ‘over de grens’ is uitstekend bevallen!

Topavond
Niet alleen Sander was de avond goed bevallen, ook de 250 aanwezigen waren stuk voor stuk enthousiast. Als organisator ben ik overladen met complimenten en dat maakt me best wel trots! Een evenement is voor mij pas geslaagd als iedereen met een glimlach huiswaarts keert en dat is aardig gelukt.

Terwijl ik deze blog type staat die glimlach ook bij mij nog in mijn gezicht gegroefd! Naast organisator ben ik zelf fanatiek fietser en wielerliefhebber. De avond afsluiten, zij aan zij met mijn helden, was dus de slagroom op het toetje! En een traditie is geboren….!

Bjorn van de Langenberg (trotste eigenaar Super Sport Events)

brabant voorspelt 2