10 nieuwe sporttrends van 2016

10 nieuwe sporttrends van 2016

2015 is pas net voorbij en de nieuwe sporttrends van 2016 zijn al weer bekend gemaakt.
We gaan meer met technologie doen en trainen met eigen lichaamsgewicht blijft populair. Maar wat verwachten de experts voor 2016?

De American College of Sports Medicine (ACSM) heeft de sporttrends voor 2016 voorspeld.
Uit hun onderzoek komt naar voren dat draagbare technologie vooral heel erg populair zal zijn.

In ons dagelijks leven staat technologie tegenwoordig meer centraal. Dit heeft ook de manier waarop we sporten veranderd. Zo houden bijvoorbeeld smartwatches bij hoeveel stappen je per dag zet en hoe lang je slaapt. Naast de technologie zijn er nog een aantal andere trends voorspeld.

1. Draagbare technologie

2. Body Weight Training
Dit is training waarbij je je eigen lichaam als gewicht gebruikt zodat je geen ingewikkelde apparaten nodig hebt en zelfs geen abonnement bij een sportschool hoeft af te sluiten!

3. High – Intensity – Interval Training (HIIT)
HIIT is een korte training met een intervalkarakter. Je beweegt heel intensief gedurende een korte periode en wisselt dat af met kleine pauzes.

4. Krachttraining
Bij deze vorm van trainen gaat het om de ontwikkeling van de spieren met behulp van apparaten en gewichten. Krachttraining is en blijft populair.

5. Professionele en ervaren fitnesscoaches
De laatste jaren zijn er steeds meer sportscholen bij gekomen. Mensen hechten daarom steeds meer waarde aan gecertificeerde en ervaren coaches die kunnen helpen je doelen te bereiken.

6. Personal training
Tegenwoordig zijn er tientallen opleidingen tot personal trainer. De concurrentie neemt daarom ook toe en consumenten nemen alleen nog genoegen met goed opgeleide trainers.

7. Functionele fitness
Training op een instabiele ondergrond die ervoor zorgt dat je – behalve dat je sterker wordt – ook nog eens meer spieren aanspreekt en zorgt voor een sterkere core. Dit verbetert je balans!

8. Fitnessprogramma’s voor ouderen
Veel ouderen hebben meer geld te besteden dan de jongere generatie. Sportscholen richten zich daarom specifiek op deze groep en helpt ze gezond en vitaal te blijven.

9. Bewegen en gewicht verliezen
Dietisten en sportinstructeurs attenderen mensen steeds meer op – behalve de calorie – inname – voldoende bewegen.

10. Yoga
Yoga brengt de lichaam en geest in balans door middel van specifieke oefeningen. De afgelopen jaren zijn er steeds meer verschillende vormen van yoga ontstaan en deze worden allemaal steeds populairder.

En Last but not least, onze eigen tip:

Meer vitaliteitprogramma’s en sportclinics volgen via Super Sport Events!! Een aanrader voor iedereen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron:  www.sport.nl