Follow your Dream!

Follow your Dream!

Deze titel omschrijft perfect wat mij het afgelopen half jaar is overkomen! Velen zullen zich afvragen waar mijn carrière switch ineens vandaan komt. Geboren in de wieg van een boomkweker, opgegroeid tussen de planten, gestudeerd op de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch en al 10 jaar werkzaam op de boomkwekerij van mijn ouders. Alles wees erop dat ik het bedrijf over zou nemen, maar dat is net even iets anders gelopen!

De laatste jaren bekroop mij steeds vaker het gevoel dat mijn toekomst niet in de boomkwekerij lag. Ik miste de drive en vooral de passie om als ondernemer in deze sector aan de slag te gaan. Natuurlijk ging ik er wel voor, maar ik kon thuis mijn ei niet kwijt en had te weinig vrijheid om mijn visie en ideeën op het bedrijf los te laten. Ik miste op een gegeven moment de energie en motivatie om er nog iets van te maken.
Gelukkig had ik tijdens deze moeilijke periode mijn hobby nog als uitlaatklep….Sport!! Voetballen, hardlopen, mountainbiken en wielrennen. Van kleins af aan ben ik altijd fanatiek met sport bezig geweest. Dit kost me geen energie, maar geeft me energie!

Vorig jaar heb ik deelgenomen aan Alpe d’HuZes. Een fietsevenement waarbij deelnemers 6x Alpe d’Huez kunnen beklimmen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Een geweldige en onvergetelijke ervaring. Niet alleen vanwege het goede doel, maar ook omdat dit een keerpunt was in mijn leven.
Tijdens dit evenement heb ik mezelf opnieuw ontdekt. Mijn passie voor sport, de positieve energie die ik er van kreeg, mensen blij maken, het organiseren van evenementen, alles kwam samen in mijn voorbereiding en deelname aan Alpe d’HuZes op 6 juni 2013.

Na die periode heb ik thuis de knoop door gehakt om de kwekerij niet over te nemen. Ik wilde iets gaan doen met mijn ervaring als sportman en de deelname aan AD6.
Een carrière in de sport, zonder opleiding of netwerk. Begin er maar aan…..!
Alsof het zo moest zijn heb ik op Alpe d’Huez een man gezien die oogde als professioneel wielrenner. Atletisch gebouwd, dure fiets, Italiaans uiterlijk, maar ik wist niet wie het was. Enkele weken later zag ik heel toevallig een foto van hem voorbij komen op Facebook. Natuurlijk heb ik hem meteen opgezocht via Google en het bleek een Nederlander te zijn die inderdaad wielerprof is geweest! Ik heb contact met hem gezocht en ben naar Amsterdam gereden om hem te ontmoeten.

Flavio Pasquino is zijn naam. In zijn jeugd jaren actief als wielrenner, maar net niet goed genoeg voor de echte top. Op zijn 23e stopte hij met wielrennen, raakte 12 jaar geen fiets meer aan en woog toen 110 kg. Op een gegeven moment miste hij de sport en zodoende maakte hij op 35 jarige leeftijd zijn rentree op de fiets. Hij stelde zich tot doel om alsnog wielerprof te worden! Velen verklaarde hem voor gek, maar het is hem wel gelukt! 5 jaar na zijn comeback werd hij wielerprof bij het Continentale Team Metec. Hoe is hem dat gelukt? Omdat hij het lef had om zijn droom waar te maken en de overtuiging dat het hem ging lukken! Inmiddels is Flavio weer gestopt met wielrennen, omdat het tijd werd zijn andere droom waar te maken! Vroeger maakte hij docu’s voor de VPRO, maar nu maakt hij reportages over de achtergronden van de wielersport. Zijn grote doel?! Zijn werk naar tv brengen en het wielrennen een positief maar vooral ander gezicht te geven. Hij heeft hiervoor een eigen website opgericht http://proflavio.com/ met de pakkende slogan “Follow your Dream”!

Zijn verhaal en levensmotto hebben mij nog eens extra gemotiveerd om mijn droom na te jagen! Sportevenementen, sportclinics en lezingen organiseren om mensen te inspireren en te motiveren. Topsporters hun verhaal laten vertellen met een vertaalslag naar het dagelijks leven. Ik ben ervan overtuigd dat wij heel veel van die sporters kunnen leren.
Ik ben onbevangen en zonder opleiding aan mijn droom begonnen. Ik denk graag in kansen en uitdagingen en weet daarom zeker dat het een succes wordt! Het zal tijd nodig hebben en veel energie kosten, maar zonder inzet bereik je nooit de top. Ik heb de afgelopen 10 jaar veel ervaring opgebouwd als ondernemer en met gezond boeren verstand kom je ook een heel eind!

Maanden lang ben ik bezig geweest om mijn bedrijf met sportevenementen van de grond te krijgen. Zonder opleiding dus en zonder netwerk, maar wel met een enorme passie, overtuiging en doorzettingsvermogen! Ik ben half Nederland door gereden om een netwerk op te bouwen en topsporters te spreken. Stuk voor stuk heb ik ze kunnen overtuigen van mijn droom en mijn toekomstplannen. Steeds weer wilde mensen mij helpen of sporters samen werken om mijn droom te verwezenlijken. En waarom? Omdat ze me geloven vanwege mijn enthousiasme en passie voor sport!

En zie hier het resultaat: Super Sport Events!!!
Dus zoek je een leuke, originele en sportieve activiteit voor op het werk, je vereniging of school, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Teambuilding, netwerken, jubilea….. de mogelijkheden zijn onbeperkt! Ik weet zeker dat onze sportclinics en lezingen jullie kunnen inspireren en motiveren zoals ik zelf ook heb ervaren!

Ik ben zelf geen topsporter, maar wil jullie toch graag één ding meegeven vanuit mijn eigen ervaring! Geloof in jezelf en ga ervoor! Ik sluit me daarom graag aan bij de woorden van Flavio met een eigen toevoeging:

“Don’t dream your life but live your dream with passion”!!
-Bjorn van de Langenberg-