High Tech Crit Festival

High Tech Crit Festival

High Tech Crit Festival
Het is al even geleden sinds mijn laatste blog. Drukte op het werk en een gebrek aan inspiratie zaten me een tijdje in de weg, maar de laatste weken is er iets aan het borrelen. Een gevoel dat me bijna dwong om achter de computer de kruipen. Ik ben namelijk met iets bijzonders bezig. Een project waar ik al lang van droom en waarvan ik voel dat het gaat uitgroeien tot iets groots.

Mijn droom
Dat ik graag op de fiets zit en een passie heb voor de wielersport, lijkt me inmiddels wel duidelijk. Zelfs mijn ambitie om meer binnen de wielersport te betekenen is bij velen bekend. Ik verzorg fietsclinics, ik organiseer graag wielercafés, ondersteun bij andere fiets events en ik zit in het bestuur van Cima Coppi Business Cycling. Dat alles heeft me een mooi netwerk in de fietsbranche opgeleverd. Iets wat ik zorgvuldig aan het opbouwen ben, omdat ik niet kan teren op een verleden als profrenner. Vertrouwen winnen en een gunfactor creëren is dus enorm belangrijk om uiteindelijk mijn grote droom te kunnen verwezenlijken; Een eigen wielerfestival.

Criterium
Anderhalf jaar geleden tijdens mijn eerste wielercafé ben ik al eens door een enkele ondernemers benaderd om samen met hen een criterium te organiseren in Eindhoven. We hebben een paar keer om tafel gezeten en van gedachten gewisseld. Om uiteenlopende redenen is dit plan op de planken beland, maar het is wel altijd in mijn achterhoofd blijven hangen. In de tussentijd ben ik mezelf blijven ontwikkelen. Ik heb mijn ogen en oren goed de kost gegeven tijdens verschillende fietsevenementen en ben me meer en meer gaan richten op deze branche. Om de simpele reden dat ik hier het meeste energie van krijg en omdat ik het fantastisch vind om mensen te inspireren en enthousiast te maken om vaker te fietsen.

Dat leidde ertoe dat ik begin dit jaar project “criterium Eindhoven” weer uit de kast haalde. Ik heb een stagiaire aangenomen en samen hebben we een projectplan geschreven en het concept bijgeschaafd tot een wielerfestival. Ik worstelde alleen nog met een locatie, maar die bood zich onverwachts snel aan.

High Tech Campus
Afgelopen zomer heb ik de kans gekregen om bij Corporate Vitality op de High Tech Campus aan de slag te gaan als Vitality Event Manager. Kort samengevat mag ik hier allerlei gave sportevenementen opzetten om medewerkers op de campus vitaler te maken. Door deze kans kwam ik al snel op het idee om daar mijn wielerfestival te organiseren. Een afgesloten bedrijventerrein, een inspirerende omgeving aan de rand van de Belgische Kempen met eigen wegen, een ruim horeca aanbod, goede parkeergelegenheid, bewaakte fietsstalling, kortom alle faciliteiten om een gaaf evenement te organiseren!

Mijn plan werd met open armen ontvangen op de Campus! Een wielerfestival met als thema “Innovatie” versterkt de bekendheid van de HTC, en maakt tevens onderdeel uit van mijn missie: Eindhoven als DE INNOVATIEVE FIETSHOOFDSTAD VAN DE BENELUX op de kaart zetten!

Degene die nog niet bekend is met de HTC moet zeker even dit filmpje bekijken.

Wielerfestival
Het High Tech Crit Festival (Crit is afgeleid van criterium) wordt een tweedaags evenement in het weekend van 23 en 24 juni 2018. Het bestaat in de basis uit de volgende onderdelen:

  • Een criterium op het eigen terrein van de HTC
  • Toertochten voor de racefiets, mountainbike en gravel bike
  • Een dikkebandenrace voor kinderen met daar omheen leuke jeugdactiviteiten
  • Foodtrucks en muziek voor een echte festival sfeer
  • Allerlei side events op het gebied van innovatie

Dat laatste onderdeel is de rode draad door heel het weekend en tijdens alle activiteiten. Daarmee wil ik het festival onderscheiden van al die andere fietsevenementen die ons land rijk is!
Denk bijvoorbeeld aan een windtunneltest voor bedrijventeams of een openlucht fietsbeurs waar je innovaties kunt zien EN TESTEN. En wat te denken van een E-Bike challenge of een pasta party 2.0. Het is mijn doel om straks alle nieuwe innovaties op fietsgebied naar Eindhoven te halen en “het wielerfestival van de toekomst” te organiseren voor al die wielerfanaten die gek zijn op nieuwe onderdeeltjes.

De tweede belangrijke pijler wordt vitaliteit omdat ik het belangrijk vind om kinderen, onze jeugd is immers de toekomst, te enthousiasmeren om vaker de fiets te pakken. Verder richt ik me vanuit mijn rol als Vitality event manager ook op bedrijventeams om zoveel mogelijk werknemers in beweging te krijgen.

Partners
Ik ben al maanden flink aan het lobbyen om bedrijven en andere instanties te overtuigen van mijn plannen en dat heeft inmiddels een mooie lijst aan partners opgeleverd. Zelfs Bram Tankink en Puck Moonen zijn enthousiast waardoor het me weinig moeite kostte om hen als ambassadeurs aan mijn festival te verbinden.
Iedereen die ik spreek ziet de potentie van het concept. Momenteel ben ik met enkele grote partijen in onderhandeling en bij elk gesprek groeit het besef dat dit kan uitgroeien tot iets groots. Misschien komt er zelfs een start en finish van een grote meerdaagse wedstrijd naar Eindhoven!

Stapje voor stapje kom ik dichter bij mijn droom, maar die kan ik alleen realiseren bij voldoende financiële steun en daar ligt voor mij nog wel een uitdaging. Hoe mooi mijn plannen ook zijn, uiteindelijk zijn er wel centjes nodig om dit wielerfestival te realiseren. Vandaar dat ik benieuwd ben naar de kracht van Social Media en een beroep wil doen op mijn netwerk en het netwerk achter mijn netwerk.

Ben jij of ken jij personen of bedrijven die een sterke affiniteit hebben met de wielersport en innovatie in het bijzonder? Wil jij samen met mij bouwen aan het wielerfestival van de toekomst? Neem dan alsjeblieft contact op, want ik vertel je graag wat meer over mijn droom!

Bjorn van de Langenberg   – Oprichter Super Sport Events –

Contact: bjorn@supersportevents.nl of bel 06-10219108

UPDATE:
Inmiddels is de website van het wielerfestival “Live”: www.hightechcritfestival.com

Foto: www.paulraats.com