High Tech Opportunity’s

High Tech Opportunity’s

High Tech Opportunity’s
“Om te kunnen scoren, moet je eerst kansen creëren”! Een quote die zomaar afkomstig kan zijn van Johan Cruijf….. Veel start ups zullen het met mij eens zijn dat je de eerste jaren als ondernemer veel moet investeren in je netwerk en je naamsbekendheid.
Om die reden heb ik me naast Super Sport Events vol op Cima Coppi gestort. Een ambitieuze netwerkclub voor fietsende ondernemers. Omdat ik graag een steentje bijdraag aan die ambities ben ik vanaf begin dit jaar een soort club manager geworden en sinds kort zelfs bestuurslid. Functies die ik op vrijwillige basis vervul, maar wel met de achterliggende gedachte om te laten zien wie ik ben en wat ik in huis heb. Want wie zijn nek uitsteekt wordt er vaak tussenuit gepikt…..

High Tech Campus
De High Tech Campus in Eindhoven staat bekend als de slimste km² van Nederland met meer dan 150 bedrijven en instituten en zo’n 10.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers die werken aan toekomstige technologieën en producten. Bekijk hier beelden van de High Tech Campus!
Tussen al die bedrijven is ook Corporate Vitality actief. Een organisatie die gezondheidskeuringen uitvoert voor medewerkers op de Campus en grote bedrijven zoals ASML en DAF. Op basis van die keuringen brengen zij advies uit en bieden ze programma’s aan om de vitaliteit van medewerkers te verbeteren ten gunste van de productiviteit, creativiteit en duurzame inzetbaarheid. Dit aanbod krijgt binnenkort een interessante uitbreiding!
Op de High Tech Campus in het Frits Philips Sportbos ligt namelijk een compleet sportcomplex verborgen met een voetbalveld, tennisbanen, beachvolleybal velden, bootcamp toestellen en zelfs een clubhuis met kleedkamers.
Aan dit sportcomplex zat een stichting (Campus Sports) verbonden die jaarlijks enkele sportevenementen organiseerde voor medewerkers op de Campus. Helaas hield deze stichting dit jaar op te bestaan. Eeuwige zonde als je het mij vraagt! Zeker in een tijd dat de werkdruk steeds hoger wordt, we langer moeten doorwerken tot ons pensioen en vitaliteit dus steeds belangrijker wordt.

Vitality Event Manager
Zo dacht Corporate Vitality er ook over. Zij hoefden er niet lang over na te denken om deze stichting over te nemen en nieuw leven in te blazen. Het organiseren van sportevenementen is voor hen geen core business, maar sluit wel perfect aan op hun gezondheidskeuringen. Om dit goed vorm te geven, gingen ze op zoek naar een event manager.
Het toeval wil dat de Managing Director van de High Tech Campus ook lid is van Cima Coppi. Tijdens onze 1st Friday Rides heb ik hem een aantal keer gesproken en hij heeft van dichtbij gezien wat ik allemaal voor de club organiseer. Via hem kreeg ik de kans om kennis te maken met Corporate Vitality en van het één kwam het ander.
Vanaf 1 September mag ik me officieel “Vitality Event Manager” van de High Tech Campus noemen.
Kort samengevat ga ik komend jaar op projectbasis allerlei gave sportevenementen en clinics organiseren om medewerkers van de Campus in beweging te krijgen. De HTC wordt een plek waar mensen niet alleen komen werken, maar ook kunnen sporten en ontspannen. Ik zie het als een mooie uitdaging om van die slimste km² ook de meest vitale km² van Nederland te maken!

Netwerk
Deze functie als event manager is prima te combineren met mijn werkzaamheden voor Super Sport Events. Bovendien levert het mooie kansen op om mezelf en mijn bedrijf door te ontwikkelen en mijn netwerk verder te vergroten, want eens temeer blijkt hoe belangrijk goede contacten zijn.
Misschien heb ik wel de gunfactor gecreëerd voor deze functie, omdat ik veel tijd investeer in mijn netwerk. Tijd die op de korte termijn vaak niet direct iets oplevert, maar uiteindelijk wel tot mooie kansen leidt. Nu is het aan mij om te scoren uit deze High Tech Opportunity’s!

Bjorn van de Langenberg   – Oprichter Super Sport Events –