Leven als een prof

Leven als een prof

Leven als een prof!
Wat een geweldige ervaring zou dat zijn, een dag in de schoenen staan van je favoriete topsporter! Als klein jongetje droomde ik al van een leven als profvoetballer. Marco van Basten was mijn grote held en later werd dat Dennis Bergkamp met zijn legendarische stiftjes. Mijn grootste held en Godenzoon was Jari Litmanen van wie ik zelfs een levensgrote poster op mijn kamer had hangen! De adoratie voor die profvoetballers ging zelfs zo ver dat ik me in een David Beckham pose heb laten fotograferen voor de trouwkaart van ons huwelijk! (fotografie door xzixzi)

huwelijkskaart

Sinds een jaar of vier heb ik de liefde voor de fiets ontdekt. Urenlang kan ik aandachtig naar die gesoigneerde renners op TV kijken en het verveeld geen minuut. Contador, Froome, Cancellara… noem ze maar op! Sinds ik zelf fiets probeer ik me weleens met hen te vergelijken. Wat zou het gaaf zijn om zo hard berg op te rijden als Contador en de tijdrit van Cancellara in de benen te hebben.
Ik fiets graag in een proftenue van bijvoorbeeld BMC, want dat geeft net een beetje meer kracht in je benen dan dat tenue van je eigen wielerclubje. Gesoigneerd met geschoren benen in de olie, een helm en een bril ben je nauwelijks van een prof te onderscheiden. Tijdens het WK wielrennen 2012 in Valkenburg ben ik zo s’ochtends vroeg een keer stiekum over de finishlijn gereden. Enkele hele vroege wielerfans hadden me gespot en kwamen al aangerend voor een handtekening en een foto. ‘Hello Sir, can we please take a picture with you?”. Natuurlijk mag dat, zei ik op plat Brabants waarna enkele wenkbrauwen fronsend de lucht in gingen. Na een blik op mijn fiets wisten ze genoeg. Een Trek Madone in plaats van een BMC onder mun kont. Haha, toen viel het kwartje pas…!

bmc

Het wielerseizoen bij de profs is nog maar net aan de gang en de eerste Nederlanders zijn alweer succesvol ! Nicky Terpstra heeft zijn titel in de Ronde van Qatar met succes verdedigd en ook Pim Lighart heeft een aantal mooie overwinningen voor Nederland behaald. De cadans van Wilco Kelderman bergop is al onnavolgbaar en de rentree van de nieuwe Roompot formatie van Boogerd en Breukink mag ook opvallend worden genoemd.

Ik kan er nog wel uren over doorpraten, want voor mij is dat doping om mijn eigen prestaties te verbeteren. Ik spiegel me graag aan een topsporter en de manier waarop zij in het leven staan. Alles geven wat er in je zit, passie hebben voor je sport en toewerken naar dat ene grote doel!

Dat verklaard waarschijnlijk ook waarom ik met Super Sport Events ben begonnen. Die sportbeleving wil ik graag over brengen op de werkvloer en het dagelijks leven. Een topsport klimaat creëren binnen een bedrijf en mensen aanzetten tot topprestaties.

SX Eindhoven
Dat topsport klimaat voel ik ook binnen SX, mijn werkplek in Eindhoven! Ik vind het fascinerend om te zien hoeveel jonge ambitieuze mensen er rond lopen. Mensen met passie en een enorme drive om zakelijk succes te boeken. Successen die allemaal verbonden zijn met Sport! Dagelijks lopen er topsporters door het pand voor allerlei afspraken en samenwerkingen.
Deze week heb ik er ook een aantal op bezoek. Voetballers André Ooijer, Marcel Meeuwis en Frank van der Struijk, Judoka Grim Vuijsters en binnenkort ook profrenner Karsten Kroon. Allemaal komen ze langs om te brainstormen over nieuwe concepten of om aankomende evenementen door te nemen.
Clinics en lezingen waarbij zij andere mensen inspireren met hun verhalen. Wat ze moesten doen en vooral ook laten om de top te halen. Alleen bij de gedachte aan die gesprekken droom ik alweer weg naar een leven als prof…..

SX

Giro di Kika
Mijn voorbereiding op Giro di Kika neem ik uiterst serieus en ik betrap mezelf erop dat ik steeds meer begin te leven als een prof. Ik ga op tijd naar bed, let op wat ik eet, drink bijna geen alcohol meer en zelfs carnaval heb ik op één middagje na aan me voorbij laten gaan. Alles moet wijken voor dat ene doel: 1000 kilometer en 16.000 hoogtemeters in zes dagen tijd voor de strijd tegen kinderkanker! Ik train gemiddeld 9 á 10 uur in de week en merk dat ik langzaam sterker wordt. Maar er is altijd ruimte voor verbetering! Deze week heb ik een afspraak bij Energy Lab voor een bodyscan en conditietest! Aan de hand van die resultaten kan ik nog doelgerichter en nauwkeuriger toe werken naar mijn topprestatie!!

– Bjorn van de Langenberg: oprichter Super Sport Events –