Motivatie voor je wintertraining

Motivatie voor je wintertraining

Voor veel mensen is het moeilijk om zichzelf te motiveren als het buiten koud en donker is.
Je zit het liefst met een dikke trui op de bank. Toch kan sporten in de winter veel positiefs opleveren. Daarom hier wat motivatietips voor je wintertraining.

In de lente ben je fitter
Als je een winterstop inlast, heb je in het voorjaar een paar weken nodig om weer soepel te worden en in vorm te komen. Door in de winter te trainen blijf je fit.

Winterwedstrijden zijn een echte test
Winterwedstrijden houden je niet alleen scherp, ze zijn ook een grote test van wat je kan. Je hebt namelijk niet alleen met een afstand of doel te kampen, maar ook met het slechte weer.

Het geeft energie
Door het koude weer kun je je vermoeider voelen dan normaal. Het is dan zeker moeilijk om de deur uit te stappen en te gaan sporten, maar sporten verhoogt je energieniveau.

In de ochtend is het weer (meestal) het beste
Ervaren winterlopers en sporters zeggen dat het in de ochtend het beste is om te gaan sporten buiten. De lucht is meestal op zijn frist en je hebt het beste licht van de dag.

Je warmt snel op
Je zal merken dat je ondanks de kou geen extra laagjes aan hoeft te trekken. Een goede buitenlaag is het beste idee: dit houdt je droog en warm, en ademt zodat je niet te veel zweet.

Je kunt de hele winter doelen bereiken
Stel jezelf een paar minidoelen die je tegen de lente wil bereiken.
Daarmee geef je je trainingen zin en blijf je gemotiveerd.

Het is een excuus voor een nieuwe sportuitrusting
Het motiveert minder als je de uitrusting van vorig jaar gebruikt. Een paar nieuwe schoenen of een nieuw kledingstuk kan je inspireren om erop uit te gaan!

Lastig terrein helpt je jouw techniek te verbeteren
Koud en nat weer kan er voor zorgen dat terrein gladder is. Je onderbeenspieren worden sterker omdat ze je helpen je evenwicht te bewaren en rechtop te blijven.

 

Bron:

www.asics.com