One life, live it

One life, live it

One life, live it

Ineens stond het daar “Michele Scarponi overleden na aanrijding met bus”! Twitter, Facebook en internet ontplofte afgelopen weekend. Scarponi, een veteraan in het peloton maar een jonge huisvader laat een vrouw en twee kleine kinderen achter. Een man met een ambitie, met gevoel voor humor en een enorme passie en drive voor de wielersport. Zonder pardon werd hij uit het leven van zijn geliefden gerukt.

Als wielerliefhebber schrok ik behoorlijk van dit nieuws. Het ongeluk met Scarponi bracht herinneringen bij me boven over Johnny. Johnny was één van mijn beste vrienden en teamgenoot bij voetbalvereniging ODC. Johnny is niet verongelukt, maar zakte op 2 februari 2003 plotseling in elkaar door een hartritme stoornis op het voetbalveld. Slechts tweeëntwintig jaar, bloedfanatiek en in de bloei van zijn leven! Zo oneerlijk.

Oma
Tijdens de paasdagen overleed mijn laatste oma. Ze is 97 jaar oud geworden, ging tot haar 90e iedere week zwemmen, reed auto tot haar 92e en mankeerde fysiek nooit iets. Een longontsteking is haar uiteindelijk fataal geworden. Slechts twee dagen heeft ze op bed gelegen, waarna ze vredig insliep. Ruim 60 kinderen, kleinkinderen en achter kleinkinderen heeft ze nagelaten. Iets om trots op te zijn en zo zou het altijd moeten gaan! Het laatste kleinkind dat oma bewust heeft meegemaakt is onze kleine Mads. Afgelopen week vierden we tussen de overlijdensberichten door zijn eerste verjaardag.

Een rare week kan je gerust stellen. Een week van vreugde en verdriet, van leven en van dood. Een week die me deed beseffen hoe tegenstrijdig het leven kan zijn en hoe belangrijk het is om van het leven te genieten. Toeval of niet, ik werd diezelfde week op de fiets ingehaald door een busje. Misschien wel zo’n zelfde busje dat Scarponi fataal werd? Zo’n oude Volkswagen die je tegenwoordig wel vaker ziet. Beetje retro, hippie style met gordijntjes voor de ramen en een grote sticker op de achterklep; “One life, live it” stond erop.

One life, live it
Een quote en levensles die afgelopen week ineens heel actueel werd. Haal alles uit je leven wat erin zit. Voor de één zijn dat materialistische dingen, de ander gaat meerdere keren per jaar op vakantie of geniet al van een lekker glas wijn. Voor mij heeft genieten tegenwoordig meerdere vormen. Van betekenis zijn voor anderen is een hele belangrijke, iets waardevols toevoegen aan deze wereld! Werk is voor mij geen werk meer sinds ik de dingen doe waar ik energie van krijg. Mensen inspireren via sportevenementen, fietsen in mijn vrije tijd en boven alles genieten van mijn gezinnetje en onze kleine kanjer Mads.
Wat heeft ie afgelopen week genoten van zijn nieuwe driewieler en wat was hij onder de indruk toen hij met papa en mama op zijn verjaardag mee mocht naar de dierentuin. Die glimlach op zijn gezicht is in geen geldbedrag uit te drukken.
Ik moet mijn strepen als papa nog verdienen, maar als er iets is wat ik hem ga leren dan is het wel om te genieten van het leven! Om de dingen te doen die hem energie geven.

Zo stonden Johnny en Scarponi ook in het leven! Genietend van ieder moment op het voetbalveld en op de fiets en zo zullen ze ook herinnerd worden. Gestorven in het harnas, veel te vroeg maar met een grote glimlach! We hebben getreurd om Johnny en er zal getreurd worden om Scarponi, maar wat blijft is de boodschap die zij voortdragen: Hoe lang of hoe kort je ook leeft, zorg dat je ervan geniet en van betekenis bent voor deze wereld: Carpe Diem!

 

Bjorn van de Langenberg  – Trotse vader en Oprichter Super Sport Events