Opgeven is geen optie

Opgeven is geen optie

Opgeven is geen optie!
Deze week is het weer zover, Alpe d’HuZES 2014! Donderdag 5 juni fietsen en lopen zo’n 5000 deelnemers Alpe d’Huez omhoog in de strijd tegen kanker! Ik denk al een tijdje met heimwee terug aan mijn eigen deelname van vorig jaar! 6 juni 2013 vond namelijk één van de meest bijzondere en indrukwekkende gebeurtenissen uit mijn leven plaats. Die dag fietste ik 7x naar de top voor Mads en Mike en al die andere slachtoffers van deze verschrikkelijke ziekte. Gelukkig was mijn deelname niet voor niks, want beiden zijn inmiddels weer kerngezond! 

bjorn

Wat een geweldig sportevenement is daar de afgelopen jaren neergezet! Ondanks de negatieve berichten over de geldbesteding blijven gelukkig nog veel mensen dit evenement steunen! Voor de meeste deelnemers en vrijwilligers draait het namelijk niet alleen om het geld, maar vooral om de emotionele steun en saamhorigheid op die berg. Mensen kunnen hier hun verdriet een plekje geven en samen op een sportieve manier strijden voor een goed doel onder het motto “opgeven is geen optie”. Geweldig dat dit door middel van sport bereikt kan worden!

 

 

Giro de Kika
Afgelopen zondag ben ik te gast geweest in Valkenburg bij een fietsclinic van Michael Boogerd. Michael is ambassadeur van een nieuw fietsevenement voor Kika. Een 6 daagse fietstocht door de Italiaanse dolomieten onder de naam Giro de Kika. In totaal leggen de deelnemers bijna 1000 km en 17.000 hoogtemeters af in de strijd tegen kinderkanker!

Enkele maanden geleden heb ik te horen gekregen dat het dochtertje van een oud teamgenoot uit mijn voetbalteam getroffen is door leukemie. Binnen enkele jaren tijd is zij al het 3e kindje in mijn vrienden en kennissenkring die getroffen wordt door deze vreselijke ziekte. Toen ik vervolgens hoorde over Giro de Kika was mijn interesse al snel gewekt!

Op uitnodiging van de organisator ben ik zondag dus met zo’n 25 deelnemers op de fiets gestapt om samen met Boogerd een rondje te maken door het Limburgse heuvelland. Al snel werd ik gegrepen door de verhalen van de deelnemers en de sfeer die er deze dag hing. Mijn conclusie na afloop was snel duidelijk…. Dit wordt mijn doel voor 2015!

Super Sport Events
Naast de sportieve uitdaging en het goede doel is dit ook een mooie kans om met Super Sport Events leuke en inspirerende sportclinics en sportevenementen te organiseren. Op die manier hoop ik veel donaties binnen te halen voor Kika en mensen te motiveren om lekker te gaan sporten! Er zitten al volop ideeën in mijn hoofd hoe ik dit aan wil pakken en die ga ik de komende tijd eens mooi verder uitwerken……!
Voor nu wens ik alle deelnemers aan Giro de Kika en Alpe d’HuZES van dit jaar heel veel succes, sterkte en plezier. Fiets en geniet met een lach en een traan!

Bjorn van de Langenberg
– Oprichter en eigenaar SSE –