Vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer

TIEN TIPS VOOR MEER VITALITEIT OP DE WERKVLOER
Steeds meer bedrijven zijn bewust bezig met de vitaliteit van hun werknemers. Meerdere onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat vitale werknemers productiever zijn op de werkvloer, het ziekteverzuim verlagen en gezelliger zijn om mee samen te werken.
Wij hebben voor u 10 eenvoudige tips op een rijtje gezet om een gezonde start te maken naar meer vitaliteit op de werkvloer:

  1. Gezonde voeding: Eet gezonde voeding die je lichaam voedt in plaats van vult en voor meer energie zorgt!
  2. Slapen: Zorg voor voldoende nachtrust, zodat je overdag meer energie hebt!
  3. Roken: Denk na over de rokersruimte. Waarom zou je iets dat zo schadelijk is voor de gezondheid eigenlijk faciliteren op de werkvloer?
  4. Staan: Lange tijd achtereen zitten is schadelijk voor de gezondheid blijkt uit onderzoek van TNO. Ook als je regelmatig sport. Dus maak staand bellen en staand vergaderen mogelijk en haal bijvoorbeeld de dienblaadjes bij de pantry weg zodat iedereen zelf zijn koffie of thee haalt.
  5. De trap: Neem wat vaker de trap in plaats van de lift!
  6. Meten is weten: Laat medewerkers vrijwillig deelnemen aan een gezondheidsscan of medisch onderzoek. Aan de hand van deze uitkomsten kan er doelgericht gewerkt worden aan de verbetering van de vitaliteit van uw medewerkers!
  7. Maak vitaliteit bespreekbaar: Ga in gesprek met je medewerkers om te achterhalen wat zij belangrijk vinden op het gebied van vitaliteit!
  8. Workshops: Organiseer regelmatig workshops met actuele thema’s die betrekking hebben op de vitaliteit van uw medewerkers. Bekende voorbeelden zijn workshops omtrent gezonde voeding of mindfulness.
  9. Sporten: Faciliteer als werkgever verschillende sportmogelijkheden voor uw medewerkers!
  10. Doelen: Stel realistische doelen en maak een goede planning die de werkdruk en kans op stress verlagen. Werknemers zitten hierdoor beter in hun vel!

Bovenstaande tips hebben wij verwerkt in een sportief programma “The Road to ….”
Een trainingsprogramma van drie maanden waarbij we werknemers inspireren en begeleiden naar een vitale en gemotiveerde levensstijl via deelname aan een sportief doel. Deelnemers aan het programma worden gecoacht door een (ex) topsporter en gediplomeerde sportcoaches. Dit doen we door middel van conditietesten, trainingsschema’s, presentaties, sportclinics en workshops. We maken regelmatig parallellen tussen de topsport en het bedrijfsleven en helpen u zo op weg naar sportief en zakelijk succes!

Meer informatie over dit programma vind u HIER!!

vitaliteit op de werkvloer