Zitten is het nieuwe roken!

Zitten is het nieuwe roken!

Zitten is het nieuwe roken!

Is dat heftig? Jazeker! Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Wie niet voldoende beweegt, wordt lichamelijk en geestelijk eerder ziek! Alleen door meer te bewegen, voorkom je al een hoop ellende. Dat lichamelijke beweging belangrijk is voor je gezondheid was al bekend, maar het wordt steeds duidelijker hóe belangrijk. Het is ongezond om de hele dag te zitten!

Wie gezond probeert te leven, eet zo bewust mogelijk en beweegt regelmatig. Maar wat nog niet is doorgedrongen, is dat we met z’n allen veel te veel zitten: in de auto, op het werk, op school en in zorginstellingen. Zelfs onze vrije tijd brengen we het liefst zittend door.
Waarom zitten we zo graag? En wat zijn de kwalijke gevolgen daarvan voor onze gezondheid?

De gevolgen
Overgewicht, diabetes, te hoog cholesterol, hoge bloeddruk, slaapproblemen, depressie. Het stapelt bij velen helaas vaak op, met veel gebruik van medicijnen als gevolg. In veel gevallen ontwikkelt zich, zeker als men te veel zit, dan ook nog een burn out waardoor we nog minder actief worden. Onze mobiliteit gaat nog verder achteruit en we kunnen op den duur steeds slechter voor onszelf zorgen. Jaarlijks sterven er in Nederland alleen al meer dan 8000 mensen vroegtijdig aan het Sedentary Death Syndrome (SDeS), het zittende leefstijl syndroom.
En dan te bedenken dat dit leed voor meer dan 90% te voorkomen is door elk dagdeel 10 tot 20 minuten te bewegen en 2 keer per week te sporten.
Een goede reden dus om uit die luie stoel te komen en meer te bewegen.

Super Sport Events
Die beweging, daar helpen wij u graag bij! Bent u op zoekt naar (sportieve) activiteiten om uw medewerkers in beweging te krijgen? Met ons ruime aanbod sportclinics, vitaliteitprogramma’s en andere sportevenementen kunnen wij vast van betekenis zijn voor u!