Esther Schouten

Boksen

Esther Schouten
Esther is op 28 Oktober 1977 geboren in Hoorn. In 1994 begon ze, na het beoefenen van vele verschillende sporten, met kickboksen. Een jaar later stond ze al voor het eerst in de ring en niet veel later versloeg ze iedere tegenstander die het tegen haar op durfde te nemen. Bij gebrek aan tegenstand besloot ze in 1996 om ook te gaan boksen. In 2001 werd Esther Schouten Europees kampioene en een jaar later werd ze zelfs wereldkampioen!

Nadat Esther maar liefst drie maal haar wereldtitel had verdedigd kwam eind 2006 een einde aan haar zegereeks. Ze verloor, weliswaar in een gewichtsklasse zwaarder, in Australië een wereldtitel gevecht. Iets in haar stond vol ongeloof, want ze had keihard getraind. Op dat moment bleek ze echter verre van fit. Na 5 maanden vol onderzoeken bleek uiteindelijk in 2007 dat Esther aan een zeer heftige ziekte leed, lymfeklierkanker.
Haar gevecht ging vanaf dat moment niet meer om een titel, maar om leven of dood. Een strijd die ze uiteindelijk glansrijk won!

Na een periode van zware chemokuren en bestralingen, had Esther nog maar 1 doel voor ogen. Ze wilde weer terug de boksring in! Huis en haard had zij achter gelaten om in Duitsland, met behulp van een professioneel team, weer terug te keren naar de top! Door haar enorme doorzettingsvermogen, positieve instelling, wilskracht en haar passie voor de bokssport stond ze één jaar na de diagnose kanker al weer in de ring! In 2009 maakte ze haar droom waar en werd weer wereldkampioene!!

In 2010 heeft Esther Schouten besloten om een punt te zetten achter haar bokscarrière en zich te richten op een nieuwe uitdaging. Mensen motiveren en inspireren met haar verhaal.

Prestaties

2001 Europees Kampioene W.I.B.F. (superbantamgewicht)
2002 Europees Kampioene W.I.B.F. (superbantamgewicht)
2002 Wereldkampioene W.I.B.F. (superbantamgewicht)
2003 Wereldkampioene W.I.B.F. (superbantamgewicht)
2004 Wereldkampioene W.I.B.F. (superbantamgewicht)
2009 Wereldkampioene W.I.B.F. (superbantamgewicht)
2010 Wereldkampioene W.I.B.F. (superbantamgewicht)

Meer informatie over een boksclinic of presentatie met Esther Schouten vind u HIER
Of neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

esther schouten 1